ETKİNLİKLER

sergi-2
sergi-3
sergi-1
SNT kodlu Drawing- Desen dersi hocalarımızdan Heykeltraş Dr. Öğretim Üyesi Meliha Sözeri'nin ve öğrencilerinin sanatKule-2 etkinliklerindeki sergiden öğrenci seçkisini İTÜ Taşkışla Güzel sanatlar Holünde görebilirsiniz.
“Desen kadar zeka isteyen bir başka sanat türü bilmiyorum. İster görüntünün karmaşasından çizgiyi bulup çıkarmak, bir yapıyı özetlemek, ele boyun eğmemek, yazmadan önce okuyup içten içe dile getirmek söz konusu olsun, isterse an içinde buluşun öne çıkması, düşüncenin sözünü dinletmesi, gözlerin önünde kağıdın üstünde dönüştüğü şeyle aydınlanıp zenginleşmesi, insanda var olan tüm kişilik özelliklerinin de epey güçlü bir biçimde yansıdığı bu çalışmada zihnin tüm yetenekleri işe koşulur.” (Valery: 2000, 73)
Paul Valery, Degas Dans Desen, Çeviren: Orçun Türkay, Yapı Kredi Yayınları, 2018, İstanbul