ETKİNLİKLER

prof_gungor_guner-2
prof_gungor_guner-3
prof_gungor_guner-4

Prof. Dr. Güngör Güner ..
Cumhuriyet Türkiye’sinin Çağdaş Seramik Sanatı ikinci kuşak temsilcisi olarak 50. yılını geride bırakan Seramik dersi Güzel Sanatlar Bölümümüz Hocası.
50 yıl süresince çömlekçi tezgâhıyla hep barışık olduğunu ifade eden ve çok sayıda yapıtını çömlekçi tezgahının ona tanıdığı olanakları kullanarak gerçekleştiren Hocamız bu sevgiyi öğrencilerine de aşıladı, kendi deyimiyle öğrencilerinden bazıları bu bağlamda onu geçtiler, onlarla gurur duydu.
Güngör Hocamız, SanatKule - 2 Etkinlikleri çerçevesinde tüm bu yıllardaki birikimini özetleyen 2 sunum yaparak keyifli bir söyleşiye de imza attı.
"Çömlekçi Tezgâhından CNC Tezgâhına"
"Seramik Olgusu İle Kavramsal Sanat Ama Nasıl Ve Ne Zaman"
Hocamızın öğrencilerine tavsiyesi, " Önemli olan sanırım tasarım ya da sanat eseri yaratım sürecinde tek bir araca yada kaynağa bağlı kalmamaktır. Tek kaynak tekdüzeliği getirir! Yaratım süreci geniş yelpazeli bir oyun alanına gereksinme duyar. İlham perilerimizin bize ulaşabilmesi için tüm kanalların ve kapıların açık olması yaratıcılığımızı daha kolay tetikleyecek ve zenginleştirecektir " oldu.