Nihat ALPTEKİN

nihat

Ardahan’da doğdu. 1992 yılında Tiyatroya başladı. 1993 yılında B. Çekmece Belediye Tiyatrosu kurucuları arasında yer aldı. Bu Tiyatroda 1998 yılına kadar Yönetmen, Oyuncu, Eğitmen, Dramaturg olarak görev aldı, yurt içi ve yurt dışı turneler yaptı, yerel gazetelerde sanat yazıları yazdı. 1993 yılında girdiği A.Ü İ.İ.B.F İşletme bölümünü bırakarak, 2000 yılında Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi TiyatroBölümü’nü Burslu olarak kazandı. BA derecesiyle mezun oldu. Yüksek Lisansını Kadir Has Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Film-Drama Programı Yönetmenlik Bölümünde ‘’TENESSE WİLLİAMS’IN SÖYLENMEMİŞ BİRŞEY OYUNU’NUN DRAMATURJİ DOSYASI VE REJİ DEFTERİ’’ adlı projesi ile BA derecesiyle tamamladı. 2008 yılında 2. Sinop Bienali’ne konuk Yönetmen olarak katıldı. 16. İstanbul Tiyatro Festivalinde X Daireler Projesinde Emre Koyuncuoğlu’na asistanlık yaptı. 3 yıl boyunca Devlet Tiyatroları Yönetmenlerinden Müge Gürman’dan yönetmenlik dersleri aldı. 2004-2008 yılları arasında Tiyatro… Tiyatro Dergisinde Tiyatro yazıları yazdı. Çeşitli Liselerde Tiyatro Eğitmenliği yaptı.

Kocaeli Üniversitesi Güz. San. Fak. Sahne Sanatları Oyunculuk Ana Sanat Dalı’nda ve Sabancı Üniversitesi Tiyatro Kulübünde Tiyatro Eğitmenliği yaptı.

Halen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında çalışmakta, İstanbul Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nde ve Sadri Alışık Oyunculuk Akademisi’nde ders vermekte, Saint Michael Lisesi Tiyatro Kulübünü çalıştırmaktadır. SNT 112 Tiyatro dersini vermiştir.

İletişim Bilgileri:

E-posta: nihatalptekin@yahoo.com