Fatih HACIOSMANOĞLU

fatih-haciosmanoglu

İstanbul’da doğdu. Çocukluğu Üsküdar’da geçti. Halide Edip Adıvar Lisesi’nden mezuniyetinin ardından, Washington’daki Georgetown Üniversitesi’nde hazırlık okudu. Sonrasında Chicago’daki Dominican Üniversitesi’nde İşletme ana dal ve Sinema, Tiyatro’dan oluşan İletişim yan dal ile mezun oldu. Mezuniyetinin ardından Chicago Second City Tiyatrosunda drama ve Chicago Sinemacılar Birliğinde sinema çalışmalarına katıldı. Sanat hayatına, Tiyatro sahnesinde “Bernardo” karakterini canlandırdığı “Batı Yakasının Hikâyesi” müzikali ile başladı. Öğrencilik yıllarındaki ilk sinema filmi tecrübesini Jack Nicholson’ın oynadığı “Hoffa” adlı filmde çalışarak edindi. Türkiye’de de Z-1 Film Atölyesinde bir süre Yavuz Özkan’ın asistanlığını yaptı. Yazıp yönettiği ilk uzun metraj filmi “Taş Yastık” Japonya’dan Polonya’ya birçok festivale katıldı ve ödüller aldı. SNT 105E Film ArtSNT 112 Tiyatro ve SNT 123E Film Production derslerini vermektedir.

E-posta: fatihfilm@yahoo.com