Şafak TOK

Şafak Tok, İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Drama ve Oyunculuk Bölümü burslu mezunudur. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Tiyatro Yönetmenliği Programının 2014 yılında mezun olacak burslu tez aşamasında öğrencisidir. İngiltere’de de Groundligs Theatre and Acting School’da Avrupa Birliği Bursu ile tiyatro eğitimi almıştır. İstanbul Devlet Tiyatrosu, Ankara Devlet Opera ve Balesi ve birkaç özel tiyatroda oyunculuk yapmıştır. Haricinde eğitim kurumu/dernek vb. kuruluşlarda yönetmenlik yapmaya ve mütemadiyen oyun yazmaya çalışmaktadır. Belli aralıklarla çeşitli kurumlarda tiyatro eğitmenliği/öğretmenliği görevini sürdürmektedir. Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda tiyatro öğretmeni olarak çalışmaktadır. Bu kurumda 2013 yılında sahneye konan Lope De Vega’nın yazdığı Çılgın Dünya isimli tiyatro oyununu yönetmiştir. Bu oyunla 12. Liseler Arası Tiyatro Buluşmalarında (PAM) Profilo Özel Oyun Ödülüne, 2006 yılında ise M.E.B. K.H.E.M. Deneme Sahnesi’nde Aziz NESİN’in Bizim Köyün Deliler Baladı isimli oyunundaki performansı ile En İyi Erkek Oyuncu Ödülüne layık görülmüştür. Oyunculuk ve akademik kariyerine aynı anda devam etmekte ve SNT 112 Tiyatro derslerini vermektedir.